fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

PERFETTO

PERFETTO

Årets äldre häst 2020 och 2021 kommer till Elitloppet - från Kanada.
Perfetto är den sjätte hästen att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han är startsnabb och visade även i Maple Leaf Trot ifjol att han är en stark avslutare, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sjuårige valacken tränas av norske Dagfin Henriksen och Perfetto har firat stora framgångar i sitt hemland de senaste åren. Han röstades fram som årets äldre häst i Kanada 2020 i samband med O'Brien Awards och kunde summera den säsongen med sju segrar och över 153.000 dollar insprunget.

Detta följde Perfetto upp med en ännu bättre tävlingssäsong under fjolåret där han avslutade 2021 på lysande sätt och stod med fyra raka vinster. Det blev totalt sju segrar varav bland annat Open Trot på Woodbine Mohawk Park och han landade på 18 pallplatser på 24 starter och en rekordtid på 1.09,5 över elitloppsdistansen 1609 meter.

Bland pallplatserna sticker det fina tredjepriset i storloppet Maple Leaf Trot ut (546.000 dollar samlad prissumma) där han spurtade starkt bakom Lindy The Great och Forbidden Trade och fjolåret är hans allra bästa säsong hittills. Perfetto sprang totalt in 253.260 dollar och röstades för andra året i rad fram som årets äldre häst i Kanada 2021.

Han har visat fortsatt form i år också där han tagit två segrar.

25 vinster har det blivit hittills i karriären och nu väntar nya äventyr då man kommer till Solvalla och Elitloppet. Under söndagen i V75 Direkt i TV12 meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Perfetto fått ta emot en rosa biljett och för första gången gör resan till Sverige. Därmed så är sex hästar klara för Elitloppet 2022.

– Han har börjat året på ett bra sätt och ska bli intressant att se på Solvalla, säger Anders Malmrot.

Perfetto

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Majestic Son
Mor: Perfect Prelude
Starter/Resultat: 90 (25-14-13)
Intjänat: 713.416 dollar
Rekord: 1.09,5 autostart (1609m)
Ägare: Gerald Haggerty, Camden East, ON
Tränare: Dagfin Henriksen
Skötare: Laura Trask
Uppfödare: Seawind Amg Stbs
Nationalitet: Kanadensisk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.