Praktisk information

Datum och tider

Elitloppet 24-26 maj med försök och final till Elitloppet söndagen den 26 maj.

24 maj: Långlunch med V65. Första start 12.45. Entréerna öppnar 10.30.
25 maj: V75-finaler, Sweden Cup och Harper Hanovers lopp. Första start 12.40. Entréerna öppnar 10.00.
26 maj: Elitloppet 2019, försök och final. Extra V75. Första start 10.20. Entréerna öppnar 08.45.

Entré

Alla i huvudentrén måste lösa entré eller visa upp giltigt frikort innan visiteringen. Entrébiljett köps med fördel online här på elitloppet.se från och med 3 december 2018 men kan lösas i direkt anslutning till entréerna på plats. Genom att köpa biljett på elitloppet.se så får ni mindre kötid. Efter visiteringen scannas er biljett och ni kommer in på arenan.

Biljettpolicy

Elitloppet 2019 Publikplats Stallbacke
Medlem STS JA NEJ
Hästägarkort utfärdade av ST: Solvalla JA NEJ
Hästägarkort utfärdade av ST: Andra banor 50% NEJ
ST-kort Guld(max 2 pers/per kort) JA NEJ
S-kort Silver(max 2 pers/per kort) JA NEJ
ST-kort A-licenser(max 2 pers/per kort) JA JA
ST-Gästkort NEJ NEJ
ST-kort övrigt NEJ NEJ
Årskort hästskötare 50% NEJ
ATG:s ombudskort NEJ NEJ
Internationella kort NEJ NEJ
Press m/ ackreditering JA JA


* 50%-rabatten erhålles vid köp i entrén vid uppvisande av kort med giltigt årsmärke. 

· Endast inbjudna har tillgång till stallbacken           
· Endast kort med giltigt årsmärke gäller           
· Inga rabattkuponger gäller

 

Visitering och säkerhet

För allas trevnad vänligen var beredd att visa upp dina väskor vid entrén – då kommer inpasseringen att gå smidigare för alla och vi slipper långa köer.

Visitering kommer att ske vid varje entré, det är nolltolerans att ta in medhavd alkohol. Den dryck man får ta med sig in på arenan är lättöl, läsk, saft och måltidsdryck.

I övrigt är det inte tillåtet med pyroteknik av något slag, inga engångsgrillar, gasoltuber eller dylikt. Bestick får man ha med sig inom rimliga gränser. Ingen försäljning, utan tillstånd, får ske på området.

Parkeringsvakter kommer att övervaka trafiken vid Solvallas entréer och bötfälla de som bryter mot gällande parkeringsbestämmelser enligt anvisningsskyltar. Bord och stolar på publikplats måste placeras innanför de vita strecken. Blockera inte utryckningsvägar etc. med bord, stolar, filtar m m och vid ev. påpekande från vår personal flytta dessa saker åt sidan.

Det är förbjudet att beträda banan av flera skäl – det pågår värmningar och prisceremonier. Det är stor risk för olyckor för både människor och hästar om delar av publiken rusar in på banan. Vi tvingas då skjuta på tävlingar och ceremonier tills banan är fri från obehöriga.

Om Du har flaggor, vimplar och plakat med Dig, håll dessa på publikplats så att de inte stör eller skrämmer hästarna.

För den gemensamma trevnaden behöver vi ha ordningsregler. När vi nu väntar storpublik är det viktigt att vi tar hänsyn till varandra så att vi får den folkfest och den stämning som gjort Elitloppet känt över hela världen.

 

Restaurangplatser och sittplatser

Försäljning av restaurangplatserna öppnar måndagen den 4 mars 2019. Bokning sker endast online här på elitloppet.se. Några utvalda helgpaket med mat kan också köpas från och med 3 december.

Vår målsättning är att kunna presentera både kött och fisk samt vegetariska alternativ på samtliga evenemang. För övriga frågor, kontakta våra restauratörer. Det finns gott om sittplatser på arenan och vi har campingstolar till försäljning. I matväg på övriga ställen än de bokningsbara restaurangerna 2018 erbjöds bland annat hamburgare, korv, pulled pork, grillat och vegetariska alternativ på våra diverse fast food-serveringar. Räkna med ett snarlikt utbud 2019.

 

Hitta hit och på arenan

Information om hur du hittar till Solvallas arena ser du här . Karta över arenan ser du här .
 

Parkering

Vi rekommenderar alla som har möjlighet att lämna bilen hemma. Parkering finns vid Bällstavägen och huvudentrén. Parkeringsavgift 100 kronor. Du kan betala kontant eller med Swish. 

 

Kontanter och bankservice

Det är begränsat med uttagsmöjligheter på Solvalla under Elitloppshelgen, så vi rekommenderar att man tar med kontanter. Bankomat finns i Servicecenter (plan 2 i Kongresshuset). Bankomatbuss finns uppställd innanför grindarna vid Stora entrén. Betalkortsterminaler finns på Kongressen och i Spelhallen i E-huset. Växling av utländsk valuta kan göras i spelhallen under E-läktaren.

 

Effektförvaring

Finns i Målläktarens källarplan. Öppet från kl. 10.00 till sista loppet.

 

Bortappade saker

Maila info@elitloppet.se eller lämna en skriftlig anmälan till vår personal så gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Är ditt föremål borttappat utomhus är tyvärr chansen liten att vi återfinner det ni tappat bort.

 

Vid olyckshändelser och sjukvårdare

Vid ev. olyckshändelse på publikområdet kan information lämnas till närmaste säkerhetsvakt som vidarebefordrar larm. Sjukvårdare finns mellan E-läktaren och Roquepine.

 

Parkering husbilar/husvagnar

Solvalla har ej har något samarbete med campingar för närvarande och att vi hänvisar att söka till närområden så som Bromma, Sundbyberg, Solna och Sollentuna etc.

 

Sittplatser egna stolar

Vi erbjuder många möjliga sittplatser. Stolar och bord får endast finnas nedanför de målade vita strecken på publikplats, ej på streckade områden eller framför de fem nödgrindarna som finns i banstaketet på upploppsrakan.

 

Spela på Solvalla

ATG (AB Trav & Galopp) erbjuder spel på trav- och galopp. Genom att spela hos ATG så bidrar du till den svenska travsporten. Vi har försökt att ge en bra introduktion till travsporten och spelet på hästar här. För övriga spelrelaterade frågor hänvisar vi till ATG.se. Vi ber vår publik att göra totalisatorinsatser i så god tid som möjligt.

 

Mobilt och trådlöst nätverk (WIFI)

Telia och Tele2 har förstärkt det mobila nätet och det finns trådlöst nätverk. Logga in på BanGuest använd lösenordet Zoogin12. Eftersom det är väldigt mycket folk på Solvalla denna helg ber vi ändå om förståelse för att nätet ibland kan vara väldigt tungt belastat.

 

Sociala medier

Följ gärna @Solvalla på Facebook, Twitter och Instagram för info om Elitloppet. Officiell hashtag för eventet är #elitloppet19 på sociala medier.

 

Pressackreditering

Måndagen den 20 maj är sista dagen att ansöka om Pressackreditering. För pressackreditering kontakta Ann-Marie Nordin via e-mail: ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se.

 

Travprogram

Travprogram finns att köpa på arenan och att ladda hem som pdf på solvalla.se och här elitloppet.se några dagar innan eventet.

Hund

Hundar är välkomna till Solvalla, men de skall vara kopplade och vistas utomhus.

 

Övriga frågor

Besvaras på info@elitloppet.se. Solvalla är en liten organisation, men vi gör vårt bästa för att återkoppla så snart som möjligt.