wrapper

Solvalla är idag Nordens största travbana och en av världens främsta travarenor, med tävlingar varje onsdag under större delen av året. Det är en levande mötesplats som kan erbjuda något för alla. Solvalla förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling och rymmer 35 000-40 000 personer. Förutom kärnverksamheten travtävlingar anordnar Solvalla olika evenemang, mässor, konferenser och företagsevent.

Solvalla har formats under snart 90 års tävlande till ett av världens mest kända och respekterade varumärken inom travsporten. I en omröstning bland hästsportjournalister från större delen av klotet korad till världens bästa bana.
Det hade aldrig kunnat ske utan en mängd starka, förutseende och hängivna travsportentusiaster som verkat i olika roller inom Stockholms Travsällskap.
Inte heller utan den tränarkår som varit verksamma vid vår bana, och i deras kölvatten lärlingar, hästskötare och alla andra som är viktiga för en travhästs framgångar.
Att det krävs och finns hängivna ägare, personer som från början var villiga att satsa stort och fortfarande drar ett tungt lass är turligt för oss, likaså det faktum att landets främsta stuteri ligger i vår närhet.
Personer har kommit och gått under dessa 90 år, men att inte nämna släkten Nordins betydelse vore tjänstefel. I händerna på Sören, Gunnar och Gösta formades den moderna travsporten, och mycket av den utrustning som används vid tävlingarna idag är i mångt endast utvecklingar av deras uppfinningsrikedom.
På 50-talet skapades – till Solvallas 25-årsjubileum - den sportsligt sett största attraktionen på Solvalla – det internationella Elitloppet. Idag är Elitloppshelgen ett av de största sportevenemangen alla kategorier i vårt land, och årligen lockas 50 000 besökare från jordens alla hörn till vår bana.
Elitloppet är ett av våra profilevenemang, en av de tre stora dagarna vi satsar extra mycket på.
Under 1960-atlet permanentates Svenskt Trav-Kriterium till Solvalla när de tidigare ambulerande årgångsloppen fick fast tillhörighet; Uppfödningslöpningen och Derbyt tillföll Jägersro, SM och S:t Leger tillföll Åby i denna fördelning.
Kriteriet, och det sedan 1979 instiftade Svenskt Trav-Oaks för de treåriga stona blev Solvallas tilldelning, och har varit en av de stora sportsliga- och publika höjdpunkterna på vår bana sedan dess.
Vår tredje profildag har en liknande upprinnelse som Elitloppet; Jubileumspokalen kördes första gången 1977 för att uppmärksamma vår 50-årsdag. Från början ett lopp för den högsta eliten, men sedan 2009 ett femåringslopp. Vi försöker göra en fest av Jubileumspokalskvällen, och under gynnsam väderlek har vi haft över 10 000 besökare en av dessa onsdagskvällar i augusti.

Elitloppet sponsorlimpa 1170x190px 180326

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma