fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

VIVID WISE AS TILL ELITLOPPET 2022

Tvåa i finalen 2021 – nu får vi för tredje gången se honom på Solvalla.
Vivid Wise As har fått en rosa biljett och är klar för Elitloppet 2022.
– Han är med sin startsnabbhet och hårdhet en av världens bästa sprinters, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Han galopperade som favorit i Elitloppsförsöket 2020, men ifjol vann han sitt försökslopp och Vivid Wise As blev sedan spelfavorit från innerspåret i finalen. En dramatisk final där han från ledningen endast i de allra sista stegen fick se sig besegrad av Don Fanucci Zet som också dyker upp i Elitloppet 2022.

Vivid Wise As har precis som förra året återigen haft en fin vinter på fransk mark där han visat härlig form och han kommer närmast från en andraplats i Grand Critérium de Vitesse bakom redan Elitloppsinbjudne Etonnant – loppet som han för övrigt tidigare vunnit både 2020 och 2021.

Den italienske åttaåringen var i slutet av januari fyra i Prix d’Amerique och i mitten på februari tog han karriärens hittills största seger då han vann Prix de France på Vincennes travbana på tiden 1.09,7 över 2100 meter autostart, vilket är nytt löpningsrekord för storloppet. Förstapriset var 180.000 euro

Under lördagen i V75 Direkt i TV4 presenterades Vivid Wise As som den tredje hästen som nu är klar för Elitloppet 2022 den sista söndagen i maj.

– Fjolårets tvåa i Elitloppet har fortsatt imponera i år och var formidabel då han vann Prix de France, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Vivid Wise As

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Yankee Glide
Mor: Temple Blue Chip
Starter/Resultat: 65 (26-7-7)
Intjänat: 1 814 784 Euro
Rekord: 1.08,6 autostart (1609m)
Ägare: Scuderia Bivans SRL
Tränare: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Omar Ben Ahmam
Uppfödare: Scuderia Wise H Sas
Nationalitet: Italiensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien),

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.