fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Tidigare start av Elitloppsfinalen

Samma starttid alla tre dagar, inga förmiddagslopp samt en tidigarelagd Elitloppsfinal. Det är några av nyheterna i hålltiderna för Elitloppshelgen 2019.

Nu är tidsschemat för Elitloppshelgen den 24 till 26 maj klart. Den största förändringen är att söndagens förmiddagslopp utgår.

- Redan för två år sedan gjordes den här förändringen på lördagen och det blev så väl mottaget att vi nu väljer att göra samma sak på söndagen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det innebär att första start för alla tre dagarna under Elitloppshelgen blir klockan 12.40. Även entréerna öppnar samma tid under fredagen, lördagen och söndagen, klockan 10.00. Elitloppsinvigningen på söndagen 26 maj startar klockan 12.00.

En annan nyhet är att Elitloppsfinalen avgörs tjugo minuter tidigare än de senaste åren. Klockan 17.20 är tidpunkten då de åtta finalisterna kör upp bakom startbilen där vinnaren får tre miljoner kronor och evig ära.

- Vi försöker varje år att lyssna på vår fantastiska publik och hitta förbättringsområden för arrangemanget. Sammantaget känns det här som positiva förändringar för Elitloppspubliken, säger Anders Malmrot.

Här är hålltiderna för Elitloppshelgen 24–26 maj:

Entréerna öppnar klockan 10.00 fredag, lördag och söndag.

Första loppet startar klockan 12.40 fredag, lördag och söndag.

Elitloppets final startar klockan 17.20.


Pressmeddelande från Solvalla 27 februari 2019.
Foto: Solvalla​

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.