fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

PONNYERNA INTAR ELITLOPPSHELGEN 2022

Både Lilla- och Mini Elitloppet körs i år under Elitloppshelgen.

Inför de båda ponnyelitloppen körs sex uttagningslopp. Vinnarna i respektive lopp direktkvalificeras till Lilla- och Mini Elitloppet. Solvalla har även två wildcards att dela ut. Dessutom får de två första i respektive lopp en inbjudan till Oslo Grand Prix Supersprint som går 11-12 Juni.


Uttagningslopp:
Norge 30/4 (Klosterskogen) 
Finland 1/5 ( Vermo)
Danmark 7/5 (Nyköping/Falster)
Sverige 14/5 (Solvalla)
Sverige 15/5 (Solänget och Kalmar)

 

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.