fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Olympiatravets segrare tar vägen till Elitloppet

Segraren i årets första svenska storlopp får en biljett till Elitloppet.
- Olympiatravet samlar världseliten år efter år och det är ett naturligt steg att den som vinner Olympiatravet även blir inbjuden till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Internationella grupp I-loppet Olympiatravet har arrangerats sedan 1979 och har avgjorts på Åbytravet sedan 1985. Tio hästar får vara med och för att komma med i loppet kan man antingen kvala in genom fyra olika försökslopp eller bli inbjuden av Åbytravet i samråd med Svensk Travsport och ATG. Segraren i loppet får 1 500 000 kronor och från i år även en inbjudan till Elitloppet. Olympiatravets final avgörs över 2 140 meter autostart den 27 april i år på Åbytravet.

- Att Olympiatravets vinnare får en Elitloppsbiljett ser jag som en positiv extra krydda för vårt lopp. Med en månad fram till Elitloppet borde det vara ett lopp som ligger rätt i tiden att bygga mot toppformen. Något som fjolårets vinnare Ringostarr Treb visade då han tog hem båda storloppen, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

Ringostarr Treb är inte ensam om den bedriften. Ytterligare sju hästar ståtar med samma dubbel under ett och samma år:

Pershing (1979 på Jägersro), Meadow Road (1985), Copiad (1995), Varenne (2002) Gidde Palema (2004), Brioni (2011) och Commander Crow (2012).

Utöver Olympiatravet får segraren en Elitloppsplats i Finlandia Ajo på Vermo i Helsingfors den 4 maj och i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet den 18 maj.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.


Pressmeddelande från Stockholms Travsällskap
Foto: Micke Gustafsson / TR Bild

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.