fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Månprinsen A.M., Lome Brage och Polara klara för Elitkampen

Startfältet till Elitkampen på Solvalla hade inte kunnat få en bättre start. En drömtrio från Sverige, Norge och Finland är klara för kallblodens storlopp som avgörs under Elitloppssöndagen den 26 maj.

Elitloppshelgen på Solvalla är ett av världens största travevenemang med massvis av internationella besökare. Norska och finska gäster brukar komma i tusental och en stor anledning till det är kallblodsloppet Elitkampen.

I år får Elitkampen ett nytt upplägg. Tidigare har alla hästar tagits ut på startpoäng och det kommer fortsättningsvis gälla för fyra av de tio deltagande kallblodiga travhästarna. Resterande sex hästar, två per kallblodsnation, bjuds in av Solvallas sportchef.

– Jag vill kunna garantera en riktig landskamp, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla. Med det här upplägget kommer de två mest intressanta hästarna från varje land att finnas med i startfältet och vi börjar med en riktig drömtrio.

Trion det handlar om är svenske Månprinsen A.M., norske Lome Brage (segrare i Elitkampen 2018) och finske Polara (segrare i Elitkampen 2017). I år görs dessutom en kraftig ökning av prispengarna i loppet. Förstapriset höjs från 300 000 kronor till 500 000 kronor.

- Med den höjda prissumman och det nya upplägget har årets Elitkamp alla ingredienser till att bli något alldeles extra, säger Anders Malmrot.

Fakta Elitkampen:
Antal körda lopp: 33 stycken
​Segerrikaste hästar: Viesker och Järvsöfaks, 5 segrar
​Segerrikaste tränare: Jan-Olov Persson, 8 segrar
​Segerrikaste kuskar: Kaarlo Ahokas och Jan-Olov Persson, 5 segrar
​Snabbaste häst: Vitter, 1.18,5 1609a, 29 maj 2016
​Segrar per land: Norge 15, Sverige 10, Finland 8

Pressmeddelande från Solvalla 9 april 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.