fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

LOPPEN SOM GER EN PLATS I ELITTLOPPET

Vägen till världens vinstrikaste sulkylopp 2022 går via Helsingfors, Stockholm och Gävle.
Vinnarna av Finlandia Ajo, Meadow Roads Lopp och H.K.H. Prins Daniels Lopp får samtliga en biljett till Elitloppet.


Elitloppet på Solvalla lockar 2022 med fem miljoner kronor till vinnaren av finalen och är därmed det sulkylopp i världen med högst prispengar.

– Vi skruvar upp Elitloppstemperaturen rejält under maj och det känns verkligen bra att fortsätta samarbetet med Vermo och Finlandia Ajo, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är sjätte gången som vinnaren av Finlandia Ajo får en rosa biljett, i fjol tog Hickothepooh vägen via finska huvudstadsbanan Vermo.

– Det är ett högkvalitativt lopp som brukar innehålla flera internationella gäster, säger Malmrot.

Finlandia Ajo körs 1 maj. 11 maj är det biljettjakt på Solvalla i Meadow Roads Lopp. 2021 hette vinnaren Heavy Sound och veckan före Elitloppet, 21 maj, körs H.K.H.Prins Daniels Lopp i Gävle.

– Sedan 2014 har vinnaren av H.K.H.Prins Daniels Lopp varit direktkvalificerad och i fjol kom Elitloppstrean Gareth Boko via Gävle, berättar Malmrot.

 

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

För mer information:

Anders Malmrot, sportchef Solvalla
Tel: +46 70 636 00 58
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.