fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Italiensk seger i Sweden Cup

Försöksvinnaren Arazi Boko stod i en klass för sig själv i finalen av årets Sweden Cup.

Körande Alessandro Gocciadoro kunde enkelt hålla upp ledningen från början, och även om det blev bra tempo på vägen blev det en mycket beskväm seger för 11-årige (!) Arazi Boko. 
Hästen är uppfödd av Annemanna på Ekerö, tävlade för Henrik Södervall och lämnade Sverige för sitt nya hemland Italien 2017. Arazi kom till Solvalla efter seger i försöket och bronsplatsen i Lotterialöpningen i Neapel, och kunde efter dagens tävlingar lägga ytterligare 700 000 kronor till sitt bakkonto. Segertiden blev 1.10,2 med tvåan ett par tiondelar bakom.
Duktig tvåa var Daniel Redéns Sorbet och trea blev Nappa Scar för Per Lennartsson som loppets stora positiva överraskning.

Foto: Solvalla

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.