fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

HICKOTHEPOOH KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Det blev en överraskning i söndagens Finlandia Ajo - vilket innebär att det är klart med norsk häst i Elitloppet 2021. 
Hickothepooh är den sjätte hästen som kommer till Solvalla.
– Han har utvecklats enormt det senaste halvåret och avslutningen han bjöd på var helt fantastisk, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Norske Hickothepooh har vi tidigare sett på svensk mark och Solvalla. På annandag jul så visade nioåringen nämligen också sin vassa spurtegenskap när han tog hem Silverdivisionsfinalen och förstapriset på 250.000 kronor. Då var det karriärens största seger - men under söndagen på Vermo travbana så skulle Hickothepooh ta sin allra största triumf hittills och överraska travvärlden.
I storloppet Finlandia Ajo, där en direktplats till Elitloppet 2021 stod på spel, så skrällde den norske valacken rejält. Loppet kördes i ett skyhögt tempo vilket passade Hickothepooh som tillsammans med körande Vidar Hop bjöd på en sylvass avslutning och spurtade förbi de betrodda hästarna kort före mål där segern till slut blev säker. Detta på nya rekordet 1.09,9 för Hickothepooh som i karriärens 90:e start tog hem prischecken på 110.000 euro.
Hickothepooh fick därmed den rosa biljetten och kretsen runt honom tackade ja direkt - sista söndagen i maj dyker han därmed för första gången upp i Elitloppet på Solvalla.
– Det känns väldigt roligt med ett helnorskt ekipage och han blir en riktig joker i årets upplaga, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Hickothepooh

Ålder: 9 år
Kön: Valack
Far: Triton Sund
Mor: Hilarious Face
Starter/Resultat: 90 (23-13-10)
Intjänat: 3 071 273 SEK
Rekord: 1.09,9 autostart (1620m)
Ägare: Stall Sörlie Kiosk
Tränare: Trond Anderssen
Skötare: Ernestas Tijunelis
Uppfödare: Torbjørn Selvåg
Nationalitet: Norsk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge),

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.