fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Här är planet som tar europahästarna till Elitloppet

Elitloppet är ett av världens största travlopp där man varje år får se världens bästa travhästar. Och är man bäst, så reser man med stil: 
- Vi har chartrat en Boeing 737-400, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Solvalla har gjort klart med flygplan för de europeiska hästarna i Elitloppet.

- Det är jätteskönt att vi har flygplanet klart. Vi vet att elitloppspubliken älskar att se ekipage som annars inte syns på svenska travbanor, så nu ska vi se till att fylla flygplanet med riktigt intressanta hästar, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Det blir en Boeing 737-400 som avgår från Liége till Arlanda på förmiddagen den 24 maj. Återresa från Arlanda sker på måndag förmiddag den 27 maj.

Flygplanet som är chartrat av Nordic Air Brokers och kommer att opereras av ASL Airlines Belgium S.A. har plats för upp till 15 hästar och nio hästskötare.

- Just att vi har ordentligt med hästskötarplatser känns riktigt bra. Många reser alldeles utmärkt utan sin skötare, men för en del är det viktigt och det gör mig glad att vi kan erbjuda det, säger Anders Malmrot.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Pressmeddelande från Solvalla 26 februari 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.