fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Conrad och Claes var också vinnare idag

Ett par lopp fick inte plats på V75-kupongen och ingick heller inte i Sweden Cup. Hur det gick i dessa lopp får ni reda på här.

Huvuduppgiften för Conrad Lugauer idag var såklart att lotsa förhandsfavoriten i Klass II-finalen, Breidablicks Cognac, i jakten på karriärens fjärde seger men det ville sig inte utan slutade en dundrande galopp. Skönt för Conrad att han ändå kunde lämna Solvalla med en vinst i bagaget, detta sedan hans Alegra B. tagit hem fyraåringsloppet för ston som föregick V75.
Punkt för dagen satte Claes Sjöström när han hoppade upp bakom gotlännngen som varit segerlös de två senaste säsongen. Den amatörtränade åttaåringen frälste outsiderspelarna och vann till nära 30 gånger pengarna. Ägarna och tränaren kunde också glädja sig åt det fina förstapriset på 100 000 kronor, det mesta Final Oak knatat in sedan tredjeplatsen i Kriteriet (!) för fem år sedan.

Inspring till Solvalla i morgon är kl 08.45. Kom laddade!

Håkan Ahlqvist

Foto: Lars Jakobsson TR Bild
Den fina porträttbilden på Final Oak är tagen 2013, från ett reportage inför Kriteriet

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.