fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

VERNISSAGE GRIF

VERNISSAGE GRIF

Den bildsköne fuxen dyker upp i Elitloppet för andra året i rad.
Vernissage Grif är häst tolv att bli klar för sista söndagen i maj.
– Det är en stor ära att komma till Solvalla med vår häst och jag tycker att Vernissage Grif är i toppform, vilket alla kunde se vid hans seger i Lotterian senast, säger tränare Alessandro Gocciadoro

Vernissage Grif blev utslagen i Elitloppsförsöket 2022 – men efter andra raka vinsten i Gran Premio Lotteria hemma i Italien, där han krossade sina konkurrenter på fina segertiden 1.09,6 över sprinterdistans – så får han nu en ny chans.

Vernissage Grif har firat framgångar på svensk mark tidigare och vunnit Jämtlands Stora Pris, både 2021 och 2022, och Årjängs Stora Sprinterlopp 2021.

Den rosa biljetten för Vernissage Grif innebär att den italienske stjärntränaren Alessandro Gocciadoro har två deltagare med i årets upplaga eftersom Vivid Wise As redan är inbjuden.

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade nyheten först för travbanepubliken under onsdagen i samband med Solvallas kvällstävlingar.
– Vernissage Grif var otroligt bra vid Lotteria-segern och har han en bra dag går ingen säker, säger Anders Malmrot.

VERNISSAGE GRIF

Ålder: 9 år
Kön: Hingst
Far: Varenne
Mor: Dalia Grif
Starter/Resultat: 119 (39-18-10)
Intjänat: 1 323 519 Euro
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Riccio Gennaro
Tränare: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Andres Boldura
Uppfödare: Allevamento il Grifone SRL
Nationalitet: Italiensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.