fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

USAIN TÖLL

Image

USAIN TÖLL

Galopp i jakten på en direktplats under lördagen – men han får en plats ändå.
Usain Töll blir den femtonde hästen i Elitloppet sista söndagen i maj.
– Det är en ära att få vara med och årets Elitlopp ser ut att vara en riktigt bra upplaga. Usain Töll är både startsnabb och speedig och han kan vinna med lite tur, säger tränare Vitale Ciotola.


En plats bland de sexton väntade precis som tidigare år på vinnaren av H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet. Gårdagens race blev en fartfylld upplaga där Usain Töll var spelfavorit och han såg också mycket stark ut i slutsvängen trots ett tufft lopp. Men så kom den där snöpliga galoppen in mot upploppet och förstörde dagen för Usain Töll.

Han får dock chansen i Elitloppet ändå – under söndagen berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Usain Töll får en rosa biljett och kan därmed göra debut i Elitloppssammanhang. Usain Tölls största seger är från Prix Jean René Gougeon 2022 på Vincennes travbana i Frankrike och hemma i Italien vann han även Premio Duomo under fjolåret. Elitloppspubliken på Solvalla har fått se Usain Töll segerdefilera två gånger tidigare – detta då han vann Lärlingseliten 2021 och sedan i fjol när han vann ett försökslopp till Sweden Cup.

– Usain Töll har gjort flera starka insatser både i Frankrike och Italien och även i går när han galopperade bort segern i Gävle in mot upploppet. Han är mycket startsnabb och kommer köras av den franske toppkusken Alexandre Abrivard, säger Anders Malmrot.

USAIN TÖLL

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Googoo Gaagaa
Mor: Cotton Waste
Starter/Resultat: 67 (14-12-12)
Intjänat: 6 247 061 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Scuderia Santese SRL
Tränare: Vitale Ciotola
Skötare: Anu Intonen
Uppfödare: Inge Carlsson och Robert Lindström
Nationalitet: Italiensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.