fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

ETONNANT

ETONNANT

Han vann Elitloppet ifjol - nu blir det ett nytt besök på Solvalla.
Etonnant är häst nummer tre att bli klar till sista söndagen i maj.
– Jag är väldigt glad och spänd på att komma tillbaka och försöka försvara titeln i Elitloppet med Etonnant. Jag hoppas vi ska bjuda publiken på ett fantastiskt lopp, säger Etonnants tränare Richard Westerink.

Etonnants meritlista kan göras lång och det har blivit stora vinster både under sadel och, framför allt, i sulky. 2021 vann han Prix de Paris och ifjol segrade han bland annat i Prix d'Été innan han korsade mållinjen först i Elitloppet på Solvalla. Segern i Elitloppet bjöd på stor dramatik där Etonnant trots en galopp bara var bäst i finalen och svarade för en strålande prestation.

Pappa Timoko har vunnit Elitloppet två gånger tidigare och i och med Etonnants förstaplats 2022 så tog tränaren Richard Westering samtidigt sin tredje Elitloppsseger.

Efter en något problemfylld vinter i Frankrike, där han exempelvis missade Prix d’Amerique, så segrade Etonnant direkt i comebacken förra veckan i Prix de Cauvicourt i Caen på starkt vis. Nu kan han börja förbereda sig för Elitloppet.

Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade i lördagens V75 Direkt i TV4 att kretsen runt Etonnant fått ta emot en rosa biljett och att han därmed är tredje hästen att bli klar för årets upplaga.

– Etonnant tjusade oss alla ifjol och det är väldigt roligt att han nu är tillbaka för att försvara sin titel. Det är en extraordinär häst som verkligen sticker ut, säger Anders Malmrot.

ETONNANTÅlder: 9 år
Kön: Hingst
Far
: Timoko
Mor
: Migraine
Starter/Resultat: 85 (21-17-5)
Intjänat
: 2 142 925 Euro
Rekord
: 1.09,1 autostart (1609m)
Ägare: Richard Westerink
Tränare: Richard Westerink
Skötare: Étienne Clozier
Uppfödare
: Christian Guy Vigier
Nationalitet: Fransk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.