fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

VERNISSAGE GRIF

VERNISSAGE GRIF

Han var länge med i snacket om en av de sexton platserna förra året – i år blir det start i Elitloppet.
Vernissage Grif är häst nummer sju att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han vann flera storlopp i Sverige under fjolåret och kan avgöra loppen på egen hand, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Vernissage Grif kommer närmast från storloppsseger i Turin i hemlandet Italien där han vann Premio Costa Azzurra med 154.000 euro i samlad prissumma på nytt banrekord, men deltagandet i Elitloppet 2022 kommer inte att bli första starten på svensk mark för den åttaårige italienska hingsten.

Vernissage Grif hade nämligen en fin sommar i Sverige under 2021 där han kunde räkna in två stora segrar. I mitten av juni vann han Jämtlands Stora Pris i Östersund från utvändigt ledaren på imponerande vis på 1.11,3 över medeldistans. En seger som belönades med 700.000 kronor. Han avslutade sedan sitt startande i Sverige med att vinna Årjängs Stora Sprinterlopp med 500.000 i förstapris där han spurtade till seger på 1.09,7 över 1640 meter och den bildsköne fuxen har vunnit totalt 34 segrar på karriärens 100 starter.

I lördagens V75 Direkt i TV4 meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Vernissage Grif är häst nummer sju att bli klar för Elitloppet 2022.

Därmed så kommer vi för första gången att få se hästen på Solvalla och den rosa biljetten till Vernissage Grif innebär också att tränare Alessandro Gocciadoro nu har två hästar i årets upplaga – detta då tvåan från ifjol, Vivid Wise As, sedan tidigare också är inbjuden.

– Vernissage Grif är ett yrväder som onekligen kommer bli en mycket spännande ingrediens i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Vernissage Grif

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Varenne
Mor: Dalia Grif
Starter/Resultat: 100 (34-16-10)
Intjänat: 714 963 Euro
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Gennaro Riccio
Tränare: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Andres Boldura
Uppfödare: Allevamento il Grifone SRL
Nationalitet: Italiensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.