fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

NIGHT BRODDE

NIGHT BRODDE

Folket har sagt sitt – häst nummer sexton är klar för sista söndagen i maj.
Night Brodde kommer till Solvalla och Elitloppet 2022.
– Han har med sina prestationer under våren blivit ett hett namn i Elitloppsdiskussionen och tog en jordskredsseger i omröstningen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sista platsen till årets upplaga av Elitloppet blev i år en omröstning mellan tre hästar där kandidaterna som gjorde upp var Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow. Intresset för att rösta var stort och totalt kom det in 51 627 röster från lördag kväll fram till söndag förmiddag. När dessa var räknade stod det klart att Night Brodde som tränas av Conrad Lugauer tar den sista platsen efter att ha fått hela 79 procent av rösterna.

Han vann Elitsprintern på Solvalla under Elitloppshelgen ifjol på sin rekordtid 1.09,5 över sprinterdistans, vilket är karriärens största seger hittills för Night Brodde. Han kommer närmast från en tredjeplats i finalen av Paralympiatravet på Åby och nu blir det debut i Elitloppet – därmed så är också alla sexton deltagare klara till Elitloppet 2022.

– Med sin startsnabbhet så kommer Night Brodde att bli en faktor i sitt Elitloppsförsök, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Night Brodde

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Up And Quick
Mor: Nagajka
Starter/Resultat: 60 (18-6-5)
Intjänat: 3 250 115 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall Pevero (Conrad Lugauer)
Tränare: Conrad Lugauer
Skötare: Johanna Hansson
Uppfödare: Brodda Stuteri AB & Stall Anderberg AB
Nationalitet: Svensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.