fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

COKSTILE

COKSTILE

Söndagens seger i Finlandia Ajo innebär att det blir Elitloppet för fjärde gången.
Cokstile är häst nummer nio att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han vann Elitloppet 2020 och visade idag att han är tillbaka på högsta nivå igen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Cokstile slogs ut i försöket 2018 och ifjol blev han oplacerad efter att ha kvalat in till finalen, men 2020 var det han som tog hem slutsegern och vinsten i Elitloppet. Cokstile vann då först sitt försökslopp på imponerande vis och gjorde sedan ett fantastiskt lopp även i finalen. Där sprang han i mål som tvåa, men efter att målettan blivit diskvalificerad var det Cokstile som blev vinnare av Elitloppet 2020 på Solvalla.

På meritlistan i övrigt hittar vi bland annat vinst i Norskt Travderby som fyraåring och Gran Premio delle Nazioni i sitt nuvarande hemland Italien. Efter Elitloppssegern 2020 var Cokstile också tvåa i storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och under fjolåret fick vi se honom vinna Kalmarsundspokalen på sitt nya rekord 1.09,1 över sprinterdistans och tidigare i år skrällvann han Prix de Bourgogne på Vincennes.

Söndagens seger i Finlandia Ajo på Vermo travbana med 110.000 euro till vinnaren innebär en direktplats till Elitloppet 2022 för Cokstile och kretsen runt hästen har valt att tacka ja till sitt fjärde besök på Solvalla.

– Cokstile är en mycket tuff häst som ska försöka ta sin andra seger i Elitloppet och nu har nio av sexton hästar fått ta emot en rosa biljett, säger Anders Malmrot.

Cokstile

Ålder: 9 år
Kön: Hingst
Far: Quite Easy U.S.
Mor: Joystile
Starter/Resultat: 68 (25-13-7)
Intjänat: 1 263 086 Euro
Rekord: 1.09,1 autostart (1640m)
Ägare: Scuderia Santese SRL
Tränare: Erik Bondo
Skötare: Anu Intonen
Uppfödare: Per Erik Hagen
Nationalitet: Italiensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.