MONI VIKING

MONI VIKING

Ifjol tog han hem Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord - i år blir det start i huvudloppet.
Moni Viking är klar för sista söndagen i maj.
– En otroligt flott fux som har spurten som sitt starka vapen och han blir mycket spännande i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Ifjol var allra första gången som vi fick se honom under Elitloppshelgen och det kunde knappast ha slutat bättre - detta då Moni Viking svarade för en av Elitloppshelgens allra bästa prestationer. Segern i Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord 1.11,9/3180m var storslagen och Moni Viking har förutom sina vinster på svensk mark tagit flera fina segrar i Frankrike under de senaste åren.
Karriärens allra största seger kom dock i början av augusti just under 2020 när han vann Åbys Stora Pris på Åbytravet med två miljoner kronor till vinnaren - även där noterades han för nytt världsrekord över den långa distansen 3140 meter med autostart.
Sju starter under 2021 har redan inbringat över 1,6 miljoner kronor insprunget, där den senaste i Örebro Int’l togs på imponerande vis i sin första start på svensk mark för året efter att ha haft ytterligare en vinter i Frankrike.
De flesta travälskare har trott att Moni Viking skulle försvara sin titel i Harper Hanovers lopp även den kommande Elitloppshelgen - men så blir alltså inte fallet. För första gången i karriären så kommer Moni Viking istället att dyka upp i Elitloppet efter att man mottagit den rosa biljetten och tackat ja. Han är därmed den tionde hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– Moni Viking är tämligen osynad över sprinterdistans, men jag är övertygad om att han kommer hantera det fint, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 

MONI VIKING

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Maharajah
Mor: Jeunesse Doree
Starter/Resultat: 54 (15-7-9)
Intjänat: 7 323 348 SEK
Rekord: 1.09,4 autostart (1609m)
Ägare: Jan Lyng
Tränare: Björn Goop
Skötare: Mickaela Johansson
Uppfödare: Jan Lyng
Nationalitet: Norsk