HEAVY SOUND

HEAVY SOUND

Ledning från start till mål och rakt in i Elitloppet.
Heavy Sound tog hem Meadow Roads lopp under onsdagskvällen och är därmed den nionde hästen att få en rosa biljett.
– Han har verkligen gjort sig förtjänt av den här platsen, sade tränare Daniel Redén direkt efter loppet.

Stallkamraten Double Exposure var favorit i Meadow Roads lopp, men det var istället Heavy Sound som lade beslag på den rosa biljetten och direktplatsen till Elitloppet 2021. Heavy Sound som deltog för första gången i Elitloppet 2019 och då blev utslagen i försöket, men som nu får en ny chans och därmed också är den andra hästen som tränare Daniel Redén har klar för årets upplaga.

Andraplatsen i Svenskt Travderby bakom Readly Express är den penningmässigt största med två miljoner kronor insprunget för Heavy Sound, medan karriärens största seger kom i E3-finalen 2015 med 900.000 kronor i förstapris.
Under 2021 hade Heavy Sound hunnit med tre starter, varav två segrar, inför kvällens lopp på Solvalla där en direktplats till Elitloppet stod på spel. Från sitt innerspår så tog Heavy Sound hand om ledningen och sedan så spårade han från start till mål på 1.10,3 över den korta distansen Han är nu den nionde hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– Heavy Sound har en härlig utväxling och är väldigt effektiv när han tävlar på sitt bästa. Han galopperade när han var med i Elitloppet för två år sedan, men är nu redo för ett nytt försök, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 

HEAVY SOUND

Ålder: 9 år
Kön: Valack
Far: Ken Warkentin
Mor: Illustre November
Starter/Resultat: 51 (23-5-7)
Intjänat: 8 151 214 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: SRF Stable
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Caroline Närström
Uppfödare: Deseks AB
Nationalitet: Svensk