GELATI CUT

GELATI CUT

Okänd för många på förhand inför sin debut på svensk mark - men desto mera känd efteråt och fjärdeplatsen i finalen av Paralympiatravet innebär att nästa uppgift blir Elitloppet 2021.
Gelati Cut är klar för sista söndagen i maj.
- Han visade egenskaper i Paralympiatravet som gör honom till en spännande häst i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Femårige Gelati Cut har mestadels tävlat i sitt hemland Frankrike varför han varit tämligen okänd för den svenska travpubliken fram till starten i finalen av Paralympiatravet på Åbytravet. Kollar man på hans tidigare resultat så hittar vi hans största segrar från de senaste två åren - där segrarna i Prix Ovide Moulinet och Prix Robert Auvray under februari och mars månad i år med 45.000 euro i förstapris är de två främsta.

Efter att ha lottats till ett perfekt spår två i debuten på svensk mark så andades kretsen runt Gelati Cut optimism inför finalen av Paralympiatravet - men för många så var femåringen ett svårbedömt kort och Gelati Cut tillhörde inte de mest betrodda i loppet. Han visade dock tvivlarna att han verkligen hade där att göra. Trots en snabb inledning av loppet så avslutade han bra till slut och fjärdeplatsen värd 150.000 kronor imponerade på många travälskare, och framförallt på Solvallas sportchef Anders Malmrot.
I förhandssnacket så har det pratats om Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen för Gelati Cut - men efter att ha fått ta emot en rosa biljett så blir det nu istället Elitloppet 2021. Gelati Cut är därmed häst nummer tretton att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han har övertygat i loppen på Vincennes och blir intressant att se i Elitloppet för första gången, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

GELATI CUT

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Coktail Jet
Mor: Variety Cut
Starter/Resultat: 39 (8-9-5)
Intjänat: 515 135 Euro
Rekord: 1.11,1 autostart (2140m)
Ägare: Ecurie de Windcut
Tränare: Romain Christian Larue
Skötare: Daniel Larue
Uppfödare: Ecurie de Windcut
Nationalitet: Fransk