fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

ECURIE D.

ECURIE D.

Den första hästen är klar för sista söndagen i maj.
Förhandsfavoriten för många travälskare är den första att få en rosa biljett.
- Det känns otroligt roligt att få hälsa Ecurie D. välkommen till Solvalla, säger sportchef Anders Malmrot.

Ecurie D. inledde tävlingskarriären med elva raka segrar och har sedan tävlingsdebuten varit en häst på mångas läppar. Treåringssäsongen avklarade han som obesegrad där de stora höjdpunkterna var segern i Big Noon Pokalen på Solvalla och segern i EM för treåringar på Vermo travbana - där den sistnämnda vinsten togs trots en rejäl startgalopp.

Som fyraåring ifjol så tjusade han många när han vann Fyraåringseliten på Solvalla på mycket snabba 1.09,2 över den korta distansen och tog hem förstapriset på 500.000 kronor.

Inför årets säsong har han varit en av de hästar som det snackats allra mest om inför Elitloppet 2021 och under onsdagskvällen så gjorde han därför en mycket intressant årsdebut.

En årsdebut som slutade på allra bästa vis med seger där han enkelt gled undan till slut i Dartster F:s lopp på Solvalla, och efteråt så valde Solvallas sportchef Anders Malmrot att plocka fram den rosa biljetten.

Därmed så är nu den allra första hästen klar för Elitloppet 2021.

- Han är en fantastisk häst med extraordinär utstrålning som ska bli mycket spännande att se i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

ECURIE D.

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Infinitif
Mor: To Soon
Starter/Resultat: 18 (15-1-0)
Intjänat: 3 357 745 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: Global Glide AB & Smart Repair Center AB
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Tina Storetvedt
Uppfödare: Jean Pierre Dubois
Nationalitet: Svensk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.