fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

AETOS KRONOS

AETOS KRONOS

Den lille krigaren med stort hjärta tar den fjärde platsen. Aetos Kronos är inbjuden till Elitloppet 2021.
– Efter starka insatser i Frankrike så var han fenomenal i sitt senaste lopp och jag är mycket imponerad av honom, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Aetos Kronos inledde sin karriär som tvååring och är van att delta i stora lopp. Det blev en tredjeplats i Svensk Uppfödningslöpning under hans första tävlingssäsong och sedan dess har han flera fina titlar på sin meritlista. Som treåring 2019 visade han upp sig för Elitloppspubliken då tog han hem Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten med en miljon kronor i förstapris. En säsong som sedan fortsatte med seger i både den långa och korta E3-finalen där det blev ytterligare två miljonsegrar och Aetos Kronos har alltid tillhört kulltoppen. Som fyraåring vann han Konung Gustaf V:s Pokal med ytterligare en miljon kronor i förstapris. Senare under året var han trea i Svenskt Travderby bakom Hail Mary och redan Elitloppsinbjudne Don Fanucci Zet och det blev också seger i Solvalla Grand Prix med 300.000 kronor i förstapris.

Säsongen 2021 inleddes i Frankrike där han vann Prix Bold Eagle under Prix D’Amerique-dagen på Vincennes och han stötte också på världseliten där det blev en tredjeplats i Prix De France i mitten på februari.

Aetos Kronos hade pausat kort från tävlandet och var åter i Sverige, på Halmstadtravet, under lördagen där han trots ett mycket tufft lopp tog hem segern i deltävlingen till Paralympiatravet. En mycket imponerande insats där han nu är den fjärde hästen att få en rosa biljett – tränare Jerry Riordan vann Elitloppet 2018 som tränare tillsammans med hästen Ringostarr Treb och får nu en ny möjlighet.

– Aetos Kronos har utvecklats till en världshäst och det är en underbar krigare som blir spännande att se i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

AETOS KRONOS

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Bold Eagle
Mor: Will Of A Woman
Starter/Resultat: 31 (13-4-6)
Intjänat: 8 544 262 SEK
Rekord: 1.10,0 autostart (2100m)
Ägare: Team Snyder AB & Aetos Dios AB
Tränare: Jerry Riordan
Skötare: Heli Tarrimaa
Uppfödare: Allev. Kronos S.R.L. Soc Agr
Nationalitet: Amerikansk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.