fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

SORBET

SORBET

Han kvalade in till Elitloppshelgen på egen hand ifjol - i år blev det samma visa. Efter segern i Meadow Roads lopp under onsdagskvällen så är Sorbet häst nummer tio till Elitloppet 2020.
– Han visade verkligen att han är värd sin biljett, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 Nioåringen slutade oplacerad i fjolårets upplaga av Elitloppet efter att ha dragit spår åtta i försöket, men Sorbet har fortsatt leverera bra prestationer hela tiden och var med i flera storlopp under 2019 - och 2020 verkar han fortsatt i mycket god form. Årsdebuten vann han på 1.09,8 över 1640 meter på Eskilstuna och efter onsdagens seger i Meadow Roads lopp på Solvalla så får Sorbet nu en ny chans i Elitloppet.

Under 2019 så tog han sin plats genom att vinna H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet och även år 2020 så lägger han beslag på en av direktplatserna då det i Meadow Roads lopp stod en direktplats på spel. Sorbet visade sig bäst och kunde vinna på 1.10,4 över den korta distansen - vilket innebär att det återigen blir en start på Solvalla under sista helgen i maj för hans del.

– Efter årsdebuten så var han Sverigesnabbast och han visade återigen sin tuffhet när han avgjorde från utvändigt ledaren ikväll, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det här blir Sorbets andra start i Elitloppet vars största segrar hittills i karriären är nämnda H.K.H. Prins Daniels och Prix Hersilie på Vincennes i Frankrike med över 400.000 kronor i förstapris.

SORBET

Ålder: 9 år
Far: Super Photo Kosmos
Mor: Altar Bound
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 58 (17-15-6)
Intjänat: 6 621 026 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Veterinär D Söderberg AB
Nationalitet: Svensk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.