RACING MANGE

RACING MANGE

Trots en tuff början av loppet så hade man kraft att stå emot de övriga den sista biten.Racing Mange spårade runt om på Gävletravet under lördagen och tog därmed hand om direktplatsen till Elitloppet 2020.
– Dagens inledning var imponerande och han kommer verkligen inte att göra bort sig, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Racing Mange inledde sin karriär redan som tvååring där vi hittar en av hans främsta framgångar såhär långt i karriären. Andraplatsen i Svensk Uppfödningslöpning 2015 togs med mersmak och inbringade 700.000 kronor - sedan har utvecklingen gått stadigt framåt hela tiden rakt upp i högsta klassen. 

Under fjolåret hade Racing Mange sin hittills bästa tävlingssäsong med över 1,7 miljoner kronor insprunget där storsegern i finska Kymi Grand Prix togs på ett imponerande vis. Segern i Kymi Grand Prix är Racing Manges hittills största seger - men nu väntar karriärens största uppgift.

Efter att ha tagit hem STL Gulddivisionens final på Gävletravet så väntar nu start i Elitloppet 2020 eftersom segraren i loppet direktkvalificeras till sista helgen i maj. Racing Mange visade att han hör hemma där då han spårade runt om på nya rekordtiden 1.09,7 över den korta distansen och blir nu en av de sexton inbjudna.

– Han är en stenhård häst med härlig teknik som har varit med i tuffa lopp hela karriären, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

RACING MANGE

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Kära Kickan
Starter/Resultat: 55 (11-9-10)
Intjänat: 4 388 942 SEK
Rekord: 1.09,7 autostart (1609m)
Ägare: Aac Nybrostrand Invest AB & YTAAB A
Tränare: Joakim Lövgren
Skötare: Mathilda Lövgren
Uppfödare: Madeleine Djupdahl
Nationalitet: Svensk