fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

MISSLE HILL

MISSLE HILL

Säsongen har inletts med två raka segrar och nu väntar karriärens största uppgift för femåringen. Missle Hill är den sjätte hästen att bli klar för Elitloppet 2020 på Solvalla.
- Med sin startsnabbhet och vassa speed hör han verkligen hemma där, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Missle Hill, som inledde sin karriär i USA, kom till Daniel Redéns stall i slutet på 2018 och hade ett bra fjolår där han efter en andraplats i årsdebuten sedan tog hem karriärens hittills största seger under just Elitloppshelgen på Solvalla - nämligen Fyraåringseliten.

Missle Hill hann sedan med ytterligare två segrar under fjolåret där han bland annat vann Fyraåringsstjärnan på Gävletravet och totalt inbringade säsongen nästan en miljon kronor. Den femårige hingsten har fortsatt att utvecklas och lovorden från tränare Daniel Redén är många - så att det blev seger direkt i årets första start år 2020 var därmed inte särskilt förvånande.

Missle Hill tog hem Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, på snabba 1.10,4 över kort distans - en seger värd en kvarts miljon kronor som följdes upp med en ny etta i Rättvik förra fredagen. Missle Hill tog då enkelt hand om ledningen och väl där så blev loppet rena rama uppvisningen på den regniga Rättviksovalen. Missle Hill vann överlägset med gott om krafter kvar och är nu den sjätte hästen att få en rosa inbjudan till Elitloppet på Solvalla söndag 31 maj.

- Han har tagit ytterligare ett kliv i år och ska bli spännande att se sista söndagen i maj, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

MISSLE HILL

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Muscle Hill
Mor: India Hall
Starter/Resultat: 37 (8-4-6)
Intjänat: 2 417 758 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Silver Linden Farms
Nationalitet: Svensk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.