MILLIONDOLLARRHYME

MILLIONDOLLARRHYME

En av loppets jokrar ifjol - i år kommer han ha desto fler anhängare och tillhöra en av de mer betrodda. Milliondollarrhyme är inbjuden till söndagen den 31 maj och Elitloppet 2020.
– Efter hans femteplats ifjol utvecklades han till en av Sveriges bästa hästar och det är ingen tvekan om att det är en Elitloppshäst, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sexårige valacken deltog för första gången i Elitloppet 2019 där hans femteplats visade att han hörde hemma i världseliten på allvar och sedan så fortsatte Milliondollarrhyme att utvecklas fint under fjolåret. När säsongen var över hade han hunnit med att vara tvåa i Jubileumspokalen på Solvalla innan han senare tog sin karriärs hittills största seger - Svenskt Mästerskap på Åbytravet i början på oktober. Milliondollarrhyme spurtade sylvasst när han blåste förbi sina konkurrenter och kunde sammanfatta en strålande säsong med över två miljoner kronor insprunget.

Han hade ingen tur som favorit i Paralympiatravets final i år efter att ha haft problem med förberedelserna, men efter att ha suttit fast med krafter kvar i Meadow Roads lopp på Solvalla i den senaste starten så blir det nu en andra gång i Elitloppet för Milliondollarrhyme.

– Hans speed gjorde honom till svensk mästare ifjol och intrycket senast skvallrade om att han är tillbaka i rätt fas och redo för ett nytt Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

MILLIONDOLLARRHYME

Ålder: 6 år
Kön: Valack
Far: Ready Cash
Mor: Nursery Rhyme
Starter/Resultat: 36 (10-4-5)
Intjänat: 3 098 500 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: MDR Trotting HB (Fredrik B Larsson)
Tränare: Fredrik B Larsson
Skötare: Arthur Leportier
Uppfödare: HB Olivias Son
Nationalitet: Svensk