fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

LOOKING SUPERB

LOOKING SUPERB

Galopp i finalen ifjol - nu är han tillbaka för att ta revansch. Looking Superb kommer för andra gången att vara med i Elitloppet sista söndagen i maj. – Han har härlig utstrålning och är stark i spurten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den norskägde sjuåringen har tagit stora kliv i utvecklingen de senaste åren och var med i Elitloppet redan ifjol. Efter att ha slutat trea i sitt försök så blev det dock dessvärre galopp i finalen. Deltagandet i Elitloppet var ett av flera storlopp under 2019 för Looking Superb som hade en strålande säsong med över fem miljoner kronor insprunget.

Looking Superb slutade tvåa i Grand Prix d’Amerique i början av fjolåret och tog senare hem bland annat Prix de l’Atlantique i slutet på april - karriärens hittills största seger. En insats som då gav honom en plats i Elitloppet och nu är det dags igen.

Fem starter på fransk mark hade Looking Superb hunnit med under 2020 innan han gästade norden igen den 25:e april och även om det bara blev en femteplats i Paralympiatravets final på Åbytravet så var det med mersmak. Sjuåringen toppspurtade upploppet ner och nu är han återigen en av de sexton deltagarna i Elitloppet.

- Han hade slutat långt fram utan galoppen ifjol och visade senast att han åter har hittat toppformen och är redo för ännu ett Elitlopp, säger Anders Malmrot.

LOOKING SUPERB

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Classical Pine
Starter/Resultat: 74 (17-8-11)
Intjänat: 6 614 823 SEK
Rekord: 1.10,4 autostart (1609m)
Ägare: Kolbjörn & Ann Kristin Selmer
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Tina Storetvedt
Uppfödare: Ingar Hagen
Nationalitet: Norsk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.