fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

COKSTILE

COKSTILE

Han var med i Elitloppet 2018 - nu är det dags igen. Efter lördagens seger i Algot Scotts Minne så är Cokstile klar för sista söndagen i maj. 
- Han är bättre än någonsin och blir en krydda för Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Cokstile inledde sin tävlingskarriär i Norge där största segern så här långt kom under 2017 då man tog hem det norska Derbyt som fyraåring. Som femåring så imponerande han stort i sin årsdebut och vann åkandes på 1.10,8 över kort distans - något som då gav honom en plats bland de sexton i Elitloppet 2018. I försöket räckte man dock inte till någon finalplats den gången och slutade oplacerad, men nu får Cokstile en ny chans.

Sjuåringen som numera finns i italiensk träning hos Rocco Spagnulo hade ett väldigt bra 2019 där han tog fyra raka segrar i slutet av året varav prischecken på strax över miljonen i storloppet Gran Premio delle Nazioni blev hans efter att ha vunnit på 1.11,2 över distansen 2 250 meter.

2020 inleddes med en andraplats på starkt vis bakom redan Elitloppsinbjudne Chief Orlando i The Onions lopp på Solvalla och under lördagen så blev det seger i Algot Scotts Minne på Åbytravet. Cokstile brydde sig inte om att han tvingades trava som första häst i andraspår och göra grovjobbet - han var helt enkelt bara bäst och försvann ifrån de övriga konkurrenterna på fina segertiden 1.09,8 över 1640 meter. En insats som gjorde att Solvallas sportchef Anders Malmrot plockade fram det rosa kuvertet.

- Han har varit grymt bra i årets två starter och att vinna i andraspår på det viset var svettigt, säger Anders Malmrot.

Cokstile är den nionde hästen att bli klar för Elitloppet 2020 och det är andra gången som han deltar i Elitloppet.

COKSTILE

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Quite Easy
Mor: Joystile
Starter/Resultat: 46 (19-8-7)
Intjänat: 4 919 358 SEK
Rekord: 1.09,6 autostart (1640m)
Ägare: Santese SRL
Tränare: Rocco Spagnulo
Skötare: Francesco Piccirillo
Uppfödare: Per Erik Hagen
Nationalitet: Italiensk

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.