BILLIE DE MONTFORT

BILLIE DE MONTFORT

Det blir en sverigebekant fransyska som tar den sista platsen i Elitloppet 2020 – på Solvalla fick vi se henne för första gången redan 2015. Billie de Montfort är häst nummer sexton till sista söndagen i maj.
– Hon gör aldrig ett dåligt lopp och som nioåring så är hon loppets stålmormor, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fyraåringseliten för ston 2015 var första gången vi fick se Billie de Montfort i Sverige och hon tjusade den svenska travpubliken då hon vann på 1.10,7 i imponerande stil och har sedan många år i den högsta eliten på meritlistan. Billie de Montforts största seger kom i Criterium de Jeunes som treåring och andraplatsen i Grand Prix de l'U.E.T. 2015 bakom Bold Eagle och andraplatsen i Prix de Selection tillhör också hennes största meriter vad gäller insprungna pengar.

Säsongen 2019 inbringade över tre miljoner kronor och i slutet på december tog hon en fin skalp när hon vann Prix de Bourgogne och bland annat besegrade redan Elitloppsinbjudna duon Vivid Wise As och Looking Superb samt en viss Bold Eagle.

Hon har visat form på svensk mark via en tredjeplats i Paralympiatravet och Algot Scotts Minne 2020 och det blev även en tredjeplats i lördagens Gulddivision bakom redan Elitloppsinbjudne Racing Mange - under söndagen meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Billie de Montfort tar den sista rosa inbjudan till söndagen den 31 maj.

– Hon slog de bästa i Prix de Bourgogne i december och fem år efter att hon vann Fyraåringseliten för ston så är det åter dags för start i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Billie de Montforts startar för andra gången i Elitloppet - hon deltog för första gången 2016 och kvalade då in till final där hon slutade oplacerad bakom vinnande Nuncio.

BILLIE DE MONTFORT

Ålder: 9 år
Kön: Sto
Far: Jasmin de Flore
Mor: Quismy de Montfort
Starter/Resultat: 106 (19-26-22)
Intjänat: 22 438 941 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Philippe Dauphin
Tränare: Sébastien Guarato
Skötare: Yann Jublot
Uppfödare: Philippe & Pascal Dauphin
Nationalitet: Fransk