fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Makethemark

​Ifjol vann han Jubileumspokalen på Solvalla - i år dyker han upp i det allra största loppet. Makethemark är den åttonde hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
- En pojkdröm som går i uppfyllelse och det största jag varit med om, säger tränare Petri Salmela.

Makethemark har vunnit årsdebuten de tre senaste åren och inledde 2019 på precis samma vis - seger direkt. I Gulddivisionen på Romme på segertiden 1.11,4 över medeldistans visade den sexårige hingsten att han är redo för ytterligare en säsong då han på imponerande vis spurtade till vinst. - Makethemark har utvecklats för varje år och visade ifjol att han tagit steg in i världseliten. Efter en strålande årsdebut blir han mycket intressant att se i Elitloppet 2019, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Makethemark blev tvåa och utmanade redan Elitloppsinbjudne Propulsion i Norrbottens Stora Pris under fjolåret innan han sedan tog hem förstapriset på 1 miljon kronor när han vann Jubileumspokalen på Solvalla - vilket är karriärens största triumf hittills. Under tisdagen i Solvallas livesändning på Facebook så meddelades att tränare Petri Salmela och kretsen runt hästen fått motta en rosa biljett och nu är inbjudna till sista söndagen i maj, vilket blir första gången i Elitloppet för Makethemark. - Jag är väldigt stolt över min häst och det här är stort för hela teamet,, säger Petri Salmela.

Fakta Makethemark (uppdaterad 19 maj)
​Ålder: 6 år
​Kön: Hingst
​Starter/Resultat: 46 (21-8-6)
​Intjänat: 5 187 810 SEK
​Rekord: 1.10,5 autostart (1609m)
​Ägare: Stall NIAN
​Tränare: Petri Salmela
​Skötare: Anne Raatikainen
​Uppfödare: AB NIAN
​Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz) och Makethemark (Sverige).


Pressmeddelande från Solvalla 7 maj 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild


Skriv ut   E-post
Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.