fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Bahia Quesnot

Okänd för många - men i de två senaste starterna har Bahia Quesnot på allvar presenterat sig för den svenska travpubliken. Hon är nu den tionde hästen att bli klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
- Ett färgstarkt ekipage som både visat hårdhet och snabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Finalen av Olympiatravet 2019 blev ett spännande race där redan Elitloppsinbjudne Propulsion avgick med segern. Där bakom svarade den franska gästen Bahia Quesnot för en strålande bra spurt till tredjeplatsen vilket var hennes debut på svensk mark. Detta följdes sedan upp under lördagen då hon vann Algot Scotts Minne på Åbytravet på ett mycket bra vis via en vass spurt. Något som fick Solvallas sportchef Anders Malmrot att plocka fram det rosa kuvertet och bjuda in hästen till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

- Det var en härlig seger och jag gläds med kretsen och att kunna bjuda in Bahia Quesnot till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Tidigare i år slutade Bahia Quesnot trea i Grand Criterium de Vitesse bakom redan Elitloppsinbjudna duon Readly Express och Dijon och i Grand Prix de Belgique var hon tvåa. Största segern är från 2016 när Bahia Quesnot vann Grand National Du Trot med 40.500 euro i förstapris och nu väntar äntligen det största äventyret på svensk mark.

Tio hästar är därmed klara för Elitloppet 2019 och inbjudan innebär att Bahia Quesnot för första gången dyker upp på Solvalla sista söndagen i maj. - En dröm som går i uppfyllelse, säger hennes tränare Junior Guelpa.

Fakta Bahia Quesnot (uppdaterad 19 maj)
Ålder: 8 år
Kön: Sto
Starter/Resultat: 77 (8-11-4)
Intjänat: 6 241 250 SEK
Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
Ägare: Tahar Ait-Hamouda
Tränare: Junior Guelpa
Skötare: Christophe Ceccareli
Uppfödare: Alain Léon Lefebvre
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige) och Bahia Quesnot (Frankrike).


Pressmeddelande från Solvalla 11 maj 2019. 
Foto: TR Bild


Skriv ut   E-post
Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.