fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

TILLGÄNGLIGHET

Solvalla Arena strävar efter att kunna erbjuda tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.

RÖRELSEHINDRADE ELLER RULLSTOLSBURNA GÄSTER

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du bokar bord högt upp i restaurang Kongressen eller i Valla Krog och använda huvudentrén för att undvika trappor. Kontakta Solvalla restauranger på telefon 08-627 98 60 för att rådfråga om placering.
Vill du inte ha matplats rekommenderar vi Ströget Sportbar eller några av våra uteplatser som ligger vid markplan. Använd då huvudentrén.
Under Elitloppshelgen har vi fler speciellt anpassade platser för rullstolsburna. Se mer information under rubriken. 

Har du frågor på plats kan du ta hjälp av entrépersonal eller våra publikvärdar.
Under Elitloppshelgen gäller att varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin entrébiljett.

TILL OCH FRÅN ARENAN

FÄRDTJÄNST

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning framför Solvallas Huvudentré. Bokar du färdtjänst för hemfärd tänk på att trafiksituationen kan försena din transport.

RÖRELSEHINDRADE MED EGEN BIL

Handikapparkering finns i anslutning till Huvudentrén och Stallbacksentrén. Vi utökar antalet platser under elitloppshelgen men tänk på att dessa kan fyllas upp snabbt då det är många besökare under evenemangsdagarna.
Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar och får parkera på handikapparkeringarna vid huvudentrén och Stallbackentrén, i mån av lediga platser.
Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar för biltrafik. Vi rekommenderar då att du väljer taxi för att bli avsläppt så nära arenan som möjligt.

PÅ ARENAN

HÖRSELHJÄLPMEDEL

Solvallas Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga finns tillgängligt att låna i vårt Servicecenter på plan 2 i Kongresshuset.

ANPASSADE OMRÅDEN

Under Elitloppshelgen har vi fler speciellt anpassade platser för rullstolsburna. Du hittar dem på vår arenaöversikt. Där ser du även var det finns handikapptoaletter. 

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.