wrapper

Elitloppshelgen 2018 pågår mellan 25-27 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 27 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter.

Elitloppshelgen är den helg som lockar flest besökare till en travbana under hela året. Trav i tre dagar brukar locka runt 60 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2018 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras. 16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med tre miljoner kronor till vinnaren.

De 16 är noga utvalda. Elitloppet är ett inbjudningslopp, men det finns de som varit tvungna att meritera sig i uttagningslopp. Ett gick på banan Meadowlands, USA:s största travbana. Ett annat i miljon-loppet Finlandia Ajo på Vermo-banan i Helsingfors. Två svenska kvallopp är också avverkade, och de sista pusselbitarna är lagda inför den helg som alla travälskare längtar till.

Vi brukar skryta med att vi har världens bästa publik som skapar en obeskrivligt skön atmosfär. Idel leenden, bråk hör man aldrig talas om.

Om man har Fru Fortuna på sin sida kan man också vinna en slant. Det finns en mängd olika spel –  V75 som lockar med chansen till den verkligen storvinsten (100 miljoner kronor) är det största. Våra skickliga spelexperter lotsar er genom startfälten, och vill ni så kan ni köpa en andel i något av deras färdiga system. Rekordet på banan var en tävlingsdag där vår expert hade alla rätt på ett system som sålts i drygt 220 andelar och totalt delade ut 5,5 miljoner kronor.

Mat av olika slag serveras på en mängd ställen runt banan, så även om våra restauranger varit fullbokade sen den dagen i februari biljetterna släpptes kan du hitta något gott att äta.

Kommunikationerna hit under helgen är utmärkta. Du kan kolla vilket alternativ som passar Dig bäst här på vår sajt, och där finns också praktiska tips om hur du underlättar inpasseringen till banan. Tänk på att man inte får ta med alkohol in på Solvalla.

Prenumerera på Elitloppsnyheter genom att signa upp dig som prenumerant till Solvallas nyhetsbrev här. Eller köp din biljett till Elitloppet online för att ta del av information, erbjudanden och för att kunna delta i tävlingar med fina priser.

Följ Solvalla för information om Elitloppet på sociala medier. 
Facebook 
Twitter 
Instagram

Elitloppet sponsorlimpa 1170x190px 180326

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma