wrapper

För tredje året i rad får segraren i Finlandia Ajo en inbjudan till Elitloppet.

 PropVermo
- Finlandia Ajo passar perfekt på vägen till Elitloppet. Det håller hög klass, avgörs över Elitloppsdistansen och ligger bra i tiden, säger Solvallas sportchef, Anders Malmrot.

Finlandia Ajo arrangeras den 6 maj över 1609 meter autostart på Vermo travbana i Helsingfors med 110 000 Euro i förstapris. Propulsion, Univers de Pan och Sebastian K. är några av de senaste årens mest namnkunniga segrare.
- Det är stor ära för oss, att vinnaren av Finlandia Ajo är direktkvalificerad till Elitloppet. Finlandia Ajo körs tre veckor före Solvalla och jag tror att startlistan på Vermo kommer innehålla flera hästar som kan vara aktuella för Elitloppet, säger Vermos sportchef Timo Mahlamäki.

Under Finlandia-dagen arrangeras gemensamt V75-spel med ATG. Ramloppen är fina med bl.a. Bronsdivisionen och Klass I, samt 3-årings- och 4-åringseliten.
Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, ser också positivt på samarbetet:
- Det finns ett stort intresse för Elitloppet i Finland och vi har alltid många finska gäster i Elitloppspubliken. Vi vet också att den svenska travpubliken gillar Finlandia Ajo. Med det här samarbetet mellan Finlands och Sveriges största lopp hoppas vi att intresset för både Finlandia Ajo och Elitloppet blir ännu större, säger han.

Utöver Finlandia Ajo kommer, precis som tidigare år, Algot Scotts minne på Åbytravet den 12 maj och H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet den 19 maj att ingå i Vägen till Elitloppet. Samtliga lopp avgörs över 1609 meter autostart och segraren i respektive lopp bjuds in till Elitloppet efter godkännande av Stockholms Travsällskap.

Elitloppet är avslutningen på Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla den 25-27 maj 2018. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Förra året hade Elitloppshelgen över 60 000 besökare, cirka en miljon TV-tittare i TV4 och TV12 samt 373 miljoner kronor i omsättning på ATGs spelformer.

Hittills inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Readly Express (Sverige)

 

Pressmeddelande från Solvalla

Foto: Kanal75

Elitloppet sponsorlimpa 1170x190px 180326

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma