wrapper

Hästarna - Elitloppet 2018

Här presenteras hästarna i Elitloppet 2018.

Rajesh Face

​Elitloppsfältet är nu klart. Den sextonde och sista hästen att bjudas in blev Rajesh Face.
​– Enligt Lutfi Kolgjini ska han kunna 1.08,5 och en sådan häst vill man ju gärna se i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Cokstile

Med bara två hästar kvar att bjuda in vände Solvallas sportchef Anders Malmrot blickarna mot väst för att bjuda in ytterligare en norrman. Fjolårets norske derbysegrare Cokstile är klar för Elitloppet.
​- Cokstile är en snabb och tuff femåring som har en stark utvecklingspotential, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Up and Quick

Prix d’Amerique-segraren Up and Quick kommer till Elitloppet. Ifjol gick han ut som favorit i sitt Elitloppsförsök, men slutade oplacerad. I år får han chans till revansch.
​– Up and Quick såg ut som att han skulle explodera när han satt fast i Prix des Ducs de Normandie igår, säger Solvallas sportchef, Anders Malmrot.

Läs mer ...

Lionel

Styrkefenomenet Lionel, ägd och körd av norrmannen Göran Antonsson och tränad av Solvallas Daniel Redén, är inbjuden till Elitloppet.
​- Lionel har ständigt matchats i de tuffaste loppen och det känns jättebra att få bjuda in honom till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Amiral Sacha

Amiral Sacha är klar för Elitloppet efter dagens tredjeplats i Prix des Ducs de Normandie på travbanan i Caen i Frankrike.
- Det var blott andra starten i år för Amiral Sacha och formen verkar vara uppåtgående. Han kommer vara ännu bättre i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Orlando Jet

​Han har bara startat 14 gånger och aldrig gått ut över sprinterdistans. Ändå blir han en av de mer spännande hästarna i Elitloppet.
​- Orlando Jet är en riktig snackhäst som för första gången ställs mot den yppersta Eliten. Jag har en bra känsla för honom och vill verkligen se honom i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Takethem

Han har segrat under årets vintermeeting i Frankrike och var mycket positiv som tvåa i Copenhagen Cup. Nu är Takethem inbjuden till Elitloppet för andra året i rad. ​– Takethem var en av de hästar som jag tittade extra noga på i söndags och jag gillade det jag såg, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Dreammoko

Pappa Timoko segrade i Elitloppet vid två tillfällen. Nu är det dags för sonen Dreammoko att mäta sig mot världseliten. Även han tränad av den Frankrikebaserade holländaren Richard Westerink.

Läs mer ...

Volstead

​Volstead är inbjuden till Elitloppet. Det meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot via Facebook Live under eftermiddagen.
​- Stefan Melander har under hela våren sagt till mig att Volstead är hans Elitloppshäst i år. Efter insatsen i Örebro undanröjdes alla tvivel och han är självklar i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Läs mer ...

Nadal Broline

Nadal Broline, tränad av Reijo Liljedahl och körd av Ulf Ohlsson, årsdebuterade på bästa sätt när han segrade i Algot Scotts minne på Åbytravet och samtidigt kvalade in till Elitloppet. ​
- Nadal Broline har alltid skvallrat om att vara en topphäst, men har stoppats upp av olika anledningar. Nu verkar alla bitar ha fallit på plats, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Pastore Bob

Pastore Bob, tränad och körd av Johan Untersteiner, segrade idag i Finlandia-Ajo och tog samtidigt en plats i Elitloppet.
– Pastore Bob har utvecklats oerhört i sin nya regi och kommer ha nytta av sin startsnabbhet i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Ringostarr Treb

Italienske Ringostarr Treb, tränad av halmstadbaserade amerikanen Jerry Riordan och körd av Wilhelm Paal, segrade idag i Olympiatravet. Solvallas sportchef Anders Malmrot delade efter loppet ut en rosa biljett på Åbys stallbacke. ​- Få hästar är lika härdade i europaeliten som Ringostarr Treb, säger Anders Malmrot.

Läs mer ...

Maori Time

Australiensiska Maori Time är klar för Elitloppet. Det åttaåriga stoet som tidigare i år sänkte det australiska rekordet med en sekund, och blev årssnabbast i världen, fick en inbjudan av Solvallas sportchef Anders Malmrot under måndagskvällen.

Läs mer ...

Propulsion

​Europarekordhållaren Propulsion blev idag inbjuden till Elitloppet när Solvallas sportchef Anders Malmrot överraskade tränaren Daniel Redén med ett besök hemma på gården i Bålsta utanför Stockholm. ​– Propulsion är snabbast i Europa, han var tvåa i Elitloppet ifjol och har under lång tid tävlat i världstoppen. För mig är han given i Elitloppet 2018, säger Anders Malmrot.

Läs mer ...

Bold Eagle

​​Fenomenet Bold Eagle segrade på nytt löpningsrekord, 1.08,9, i det Franska sprinterloppet Grand Grand Critérium de Vitesse de la Côte d'Azur i Cagnes-sur-Mer. Direkt efter blev han inbjuden till Elitloppet. - Bold Eagle är en av världshistoriens bästa travhästar och naturligtvis vill jag se honom i Elitloppet 2018, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Uza Josselyn

Uza Josselyn blev inbjuden till Elitloppet efter segern i Prix du Platteau de Gravelle på Vincennes i Paris. - Beskedet om inbjudan mottogs med ett jubel från tränarduon Rene och Barbara Aebischer, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Läs mer ...

Elitloppet sponsorlimpa 1170x190px 180326

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma