fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

PRAKTISK INFORMATION

ENTRÉ

Entrébiljett köps med fördel online på elitloppet.se men kan lösas i direkt anslutning till entréerna på plats. Observera en serviceavgift på 50 kr vid köp på plats. Genom att köpa biljett på elitloppet.se så får ni mindre kötid. Efter visiteringen scannas er biljett och ni välkomnas in på arenan.

Entréerna öppnar kl. 10.00 fredag, lördag och söndag.

Entrépriset är 50 kr på fredag, 290 kr på lördag och 350 kr på söndag, helgbiljett fredag-söndag 490 kr. OBS! Helgbiljetten endast kan köpas här på elitloppet.se. 

Serviceavgift på 50 kr tillkommer vid köp på plats.

Anders Malmrot guidar på publikplats inför Elitloppshelgen här: https://youtu.be/S_XfajdVnyo

VISITERING OCH SÄKERHET

För allas trevnad vänligen var beredd att visa upp dina väskor vid entrén – då kommer inpasseringen att gå smidigare för alla och vi slipper långa köer.

Visitering kommer att ske vid varje entré, det är nolltolerans att ta in medhavd alkohol. Den dryck man får ta med sig in på arenan är lättöl, läsk, saft och måltidsdryck. Vi kommer i år att be om att få öppna termosar och flaskor.

I övrigt är det inte tillåtet med pyroteknik av något slag, inga engångsgrillar, gasoltuber eller dylikt. Bestick får man ha med sig inom rimliga gränser. Ingen försäljning, utan tillstånd, får ske på området.

Parkeringsvakter kommer att övervaka trafiken vid Solvallas entréer och bötfälla de som bryter mot gällande parkeringsbestämmelser enligt anvisningsskyltar. Bord och stolar på publikplats måste placeras innanför de vita strecken. Blockera inte utryckningsvägar etc. med bord, stolar, filtar m m och vid ev. påpekande från vår personal flytta dessa saker åt sidan.

Det är förbjudet att beträda banan av flera skäl – det pågår värmningar och prisceremonier. Det är stor risk för olyckor för både människor och hästar om delar av publiken rusar in på banan. Vi tvingas då skjuta på tävlingar och ceremonier tills banan är fri från obehöriga.

Om Du har flaggor, vimplar och plakat med Dig, håll dessa på publikplats så att de inte stör eller skrämmer hästarna.

För den gemensamma trevnaden behöver vi ha ordningsregler. När vi nu väntar storpublik är det viktigt att vi tar hänsyn till varandra så att vi får den folkfest och den stämning som gjort Elitloppet känt över hela världen.

SPELET ELITLOPPSHELGEN

Spel på hästar sker digitalt på din telefon, surfplatta eller dator. Spelvärdar finns på plats och guidar dig. Hjälp finns även att få på Servicecenter på plan 2 utanför restaurang Bistron.

Så spelar du digitalt - läs mer på www.spelarguiden.com

Info till alla utländska besökare om hur de spelar på plats finns på Bet Now (swedishhorseracing.com)

TIPS: Skapa ett konto på ATG.se och sätt in pengar redan innan du kommer till banan för en enkel och smidig spelläggning. Se en video om hur du gör här.
ATG (AB Trav & Galopp) erbjuder spel på trav- och galopp på Solvalla. Genom att spela hos ATG så bidrar du till den svenska travsporten. För övriga spelrelaterade frågor hänvisar vi till ATG.se. Ladda ned ATG-appen på din telefon.

atgkartaspel

 

RESTAURANGPLATSER OCH SITTPLATSER

I Solvallas restauranger kan du inta din måltid med perfekt utsikt över travbanan och vi lovar dig en fantastisk upplevelse på Sveriges häftigaste travhelg. I de olika restaurangerna serveras allt från bufféer, grilltallrikar, två- och trerätters menyer samt gourmetmeny. På publikplats finns även möjlighet att köpa mat i cafétält och grillkiosker. I våra barområden kan du självklart handla en öl, ett glas vin eller varför inte champagne.

Menyer och prislistor för alla restauranger och tält publiceras på hemsidan under februari och mars 2022. Entré ingår i alla restaurangpaket

Har du frågor eller önskemål gällande restaurangbokningar? Kontakta restaurang per telefon: 08-635 91 00 vardagar kl.10.00 - 13.00, eller maila restauranger@solvalla.se

 

ALLA VÄGAR BÄR TILL SOLVALLA

Ta Rosa Linjebussar (Skyttelbussar) från Cityterminalen och Sundbyberg TILL Solvalla.
Bussarna trafikerar var 15:e minut Lördag och söndag 9.00-14.00 och är gratis.
- Pendeltåg eller T-banan till Sundbyberg C. Därefter Buss 113 till Solvalla.
- Buss 113 från Blackebergs Gård via Islandstorget (T-ban) till hållplats Solvalla.
-Buss 112 från Alvik till hållplats Solvalla. Den passerar också hållplats Ankarstocksvägen som ligger närmst Spånga Entrén.
-Tunnebana till Rissne, ca 1 km gångavstånd till Solvalla.
- Tvärbana till Bromma Flygplats, ca 1,5 km gångavstånd till Solvalla.

FRÅN SOLVALLA

Rosa Linjebussar trafikerar EJ  från Solvalla. Vi rekommenderar buss, tunnelbana, tvärbana enligt ovan.

Taxi kommer att finnas utanför Stora entrén, samt Huvudentrén. Vi avråder från att boka egen taxi då upphämtningsplasterna kommer att vara fulla med bilar och framkomligheten kommer vara mycket begränsad.

ARENAKARTA

Karta över arenan ser du här.

PARKERING

Vi rekommenderar att alla som har möjlighet att lämna bilen hemma. Parkering finns vid Bällstavägen och huvudentrén. Parkeringsavgift från 100 kronor per dag. Du betalar med swish 123 019 0447 Elitloppet. Följ parkeringsvärdarnas anvisningar.

 

SOLVALLA ÄR EN KONTANTFRI ARENA

 

VÄSKFÖRVARING

Finns i A-husets källarplan. Öppet från kl. 10.00 till sista loppet. Betalning sker med swish till 123 373 7202 Väskinlämning. Pris 50 kr dag.

 

BORTTAPPADE SAKER

Mejla info@elitloppet.se eller lämna en skriftlig anmälan till vår personal så gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Är ditt föremål borttappat utomhus är tyvärr chansen liten att vi återfinner det ni tappat bort. Hittade föremål lämnas till Servicecenter utanför Bistron på plan 2 i Kongresshuset.

VID OLYCKSHÄNDELSER OCH SJUKVÅRDARE

Vid ev. olyckshändelse på publikområdet kan information lämnas till närmaste personal/säkerhetsvakt som vidarebefordrar larm? Sjukvårdare finns mellan E-läktaren och Roquepine?

CAMPING OCH PARKERING FÖR HUSBILAR/HUSVAGNAR

Solvalla har ingen camping eller något samarbete med campingar för närvarande. Vi hänvisar att söka till närområden så som Bromma, Sundbyberg, Solna och Sollentuna etc.

SITTPLATSER EGNA STOLAR

Vi erbjuder många möjliga sittplatser. Det finns även regissörsstolar att köpa på plats.

MOBILT OCH TRÅDLÖST NÄTVERK (WI-FI)

Logga in på BanGuest-Free. Eftersom det är väldigt mycket folk på Solvalla denna helg ber vi ändå om förståelse för att nätet ibland kan vara väldigt tungt belastat.

SOCIALA MEDIER

Följ gärna @Solvalla på Facebook, Twitter och Instagram för info om Elitloppet. Officiell hashtag för eventet är #elitloppet på sociala medier.

PRESSACKREDITERING

Måndagen den 23 maj är sista dagen att ansöka om Pressackreditering. För pressackreditering kontakta Ann-Marie Nordin via e-mail: ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se.

TRAVPROGRAM

Travprogram finns att köpa på arenan och att ladda hem som pdf på https://www.solvalla.se/travprogram och elitloppet.se några dagar innan eventet.

ÖVRIGA FRÅGOR

Besvaras på info@elitloppet.se. Solvalla är en liten organisation, men vi gör vårt bästa för att återkoppla så snart som möjligt.

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.