fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

OM ELITLOPPET PÅ SOLVALLA

Elitloppshelgen 2022 pågår mellan 27-29 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 29 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter.

Elitloppshelgen är den helg som lockar flest besökare till en travbana under hela året.

Trav i tre dagar brukar locka runt 60 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2021 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras.
16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med tre miljoner kronor till vinnaren.

Vi brukar skryta med att vi har världens bästa publik som skapar en obeskrivligt skön atmosfär. Idel leenden, bråk hör man aldrig talas om.

Om man har Fru Fortuna på sin sida kan man också vinna en slant. Det finns en mängd olika spel –  som lockar med chansen till den verkligen storvinsten (100 miljoner kronor) är den största. Våra skickliga spelexperter lotsar er genom startfälten, och vill ni så kan ni köpa en andel i något av deras färdiga system. 

Mat av olika slag serveras på en mängd ställen runt banan, så även om de flesta restaurangerna oftast är fullbokade bara några dagar efter att platserna släpps finns något gott att äta på plats för dig med ståplats. 

Kommunikationerna hit under helgen är utmärkta. Du kan kolla vilket alternativ som passar dig bäst här på vår sajt, och där finns också praktiska tips om hur du underlättar inpasseringen till banan. Tänk på att man inte får ta med alkohol in på Solvalla.

Köp din biljett till Elitloppet online för att ta del av information, erbjudanden och för att kunna delta i tävlingar med fina priser. Helgbiljetten finns dessutom endast att köpa online och genom den sparar du 200 kr gentemot att köpa på plats i entréerna. 

Följ Solvalla för information om Elitloppet på sociala medier. 
Facebook  
Twitter  
Instagram 

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.