fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

OM ELITLOPPET PÅ SOLVALLA

Elitloppshelgen 2023 avgörs mellan 26-28 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 28 maj. Elitloppet är världens största travlopp 2023. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistans; 1609 meter.

Elitloppshelgen är den helg som lockar flest besökare till en travbana under hela året.

Trav i tre dagar brukar locka runt 50 000 kring trav-ovalen, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2023 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras.
16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med fem miljoner kronor till vinnaren.

Vi brukar skryta med att vi har världens bästa publik som skapar en obeskrivligt skön atmosfär. Idel leenden, taktfasta hejarop och den fantastiska närheten till de aktiva och hästarna.

Om man har Fru Fortuna på sin sida kan man också vinna en slant. Det finns en mängd olika spel –  V75® lockar med chansen till den verkliga storvinsten (omsättning över 100 miljoner kronor). Våra skickliga spelexperter lotsar er genom startfälten, och vill ni så kan ni köpa en andel i något av deras färdiga system. 

Mat av olika slag serveras på en mängd platser runt banan, så även om de flesta restaurangerna oftast är fullbokade bara några dagar efter att platserna släpps finns något gott att äta på plats för dig på ståplats. 

Kommunikationerna hit under helgen är utmärkta. Du kan kolla vilket alternativ som passar dig bäst här på vår sajt, och där finns också praktiska tips om hur du underlättar inpasseringen till banan. Tänk på att man inte får ta med alkohol in på Solvalla.

Köp din biljett till Elitloppet här på elitloppet.se för billigast och smidigast entré.

Följ Solvalla för information om Elitloppet på sociala medier. 
Facebook  
Twitter  
Instagram 

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.