fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

Om Elitkampen

Om Nordisk Elitkamp, Gävleborgs Elitkamp, Elitkampen, Jim Fricks lopp. Kärt barn har som bekant många namn och loppet har blivit en verklig höjdpunkt under Elitloppshelgen.

Den kallblodiga rasens fartfest har bjudit på fantastiska prestationer, spänning och inte minst underhållning!
Som när Arve Gudbrand Blihovde segerdefilerade ridande (!) på Atom Vinters rygg, Vieskers segertåg, Vitters banrekord och självklart Järvsöfaks dominans i början av 2000-talet.

Elitkampen har körts sedan premiäråret 1986 på Solvalla i samband med Elitloppet och två hästar har tagit fem segrar i följd; finske superstjärnan Viesker och svenska kallblodsfenomenet Järvsöfaks – båda har som avelshingstar dessutom lämnat vinnare av Elitkampen!

2022 får Elitkampen Jim Fricks Lopp ytterligare ett lyft då vinnaren för första gången någonsin erhåller en miljon kronor i ett svenskt kallblodslopp.

Alla tidigarevinnare av Elitkampen hittar du här 

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.